Tips till den som ska köpa solskydd till huset i Stockholm

Solskydd är både praktiska och snygga. Här kommer några användbara tips till er som letar solskydd till villan, lägenheten eller sommarstugan i Stockholm.

Persienner, rullgardiner, föstermarkiser, balkongmarkiser och terassmarkiser är bara ett fåtal av alla de solskydd som finns att välja på. Solskydd är både snygga och praktiska. Framförallt skyddar de mot väder och vind, men bidrar också till ett bättre inomhusklimat och lägre energikostnader. Men det är också ett bra skydd mot insyn och nyfikna grannar.

Persienner, rullgardiner eller mörkläggningsgardiner är också ett måste för den som vill kunna sova riktigt gott utan att störas av ljus utifrån. Med en terrassmarkis eller balkongmarkis går det att använda uteplatsen även då det regnar eller när solen steker som mest. Förser man den dessutom med en sensor och motor slipper man att själv hålla koll på när den ska fällas in eller ut.

Det lönar sig att satsa på solskydd av kvalitet

Vill man investera i riktigt bra solskydd måste man vända sig till en butik som är specialiserade på detta, som exempelvis Markis & Gallerhuset i Stockholm. Då får man solskydd av bra kvalitet och som klarar daglig användning utan att de trilskas eller gå sönder. En annan fördel med att köpa solskydd av en specialbutik är att en sådan också har ett större utbud.

Men en specialbutik kan även tillverka solskydd i helt unika mått och hjälp med att välja tyg och hitta det solskydd som passar bäst. När man beställer solskydd från en sådan butik kommer de alltid ut och tar mått. Man får också hjälp att montera solskydden så att de sitter säkert och fungerar som de ska.

14 Oct 2022