Två sorters traverskran

När du ska välja lyftanordning finns det två sorters traverskran att välja på – lintelfer eller kättingtelfer. Vilken du väljer beror på hur tungt du ska lyfta.

En kättingtelfer är ett ekonomiskt, mindre alternativ av traverskran som du kan använda om du inte behöver lyfta så tungt. En kättingtelfer är alltså mindre, men har ändå kapacitet att klara upp till tio ton. En kättingtelfer är ett säkert och stabilt alternativ genom att vara direktverkande och ge snabba och precisa lyft.

Behöver du mer lyftkapacitet är en lintelfer med vajer eller syntetisk lina en bra lösning. I en lintelfer går det att bygga in bromsfunktioner vilket gör att gången blir mindre ryckig. En lina ger också möjlighet till högre utväxling genom att ha en lintrumma över hjul eller block. Detta ger högre kapacitet och är ett energieffektivt alternativ.

En modern traverskran är intelligent

Du kan välja en modern traverskran med inbyggd programvara och smarta funktioner som gör arbetet vid kranen enklare och mer riskfritt för kranoperatören. Genom att kunna stå på avstånd och manövrera traversen längs en förprogrammerad bana blir arbetet säkert och effektivt. Den digitala och uppkopplade lösningen kan också ställa diagnos och rapportera om traverskranen är i behov av underhåll.

Traverskranar finns i många olika modeller och med olika kapacitet. När du bestämt dig för att investera i en traverskran är det enklast att kontakta ett företag som tillverkar kranar av hög kvalitet. Ni kan då gemensamt gå igenom de behov och de förutsättningar som finns för att hitta den utrustning som passar din verksamhet bäst.

21 Apr 2022