Utforma en lekplats som alla vill gå till med rätt lekplatsutrustning

Vilken lekplatsutrustning som finns på en lekplats avgör hur populär den blir. Har du i uppdrag att projektera för en ny lekplats kontakta ett företag specialiserad på lekplatsutrustning.

När man hör föräldrar samtala med varandra är det inte sällan som ämnet lekplatser dyker upp. De utbyter tips med varandra om bra lekplatser för barnen, gör upp planer på att tillsammans besöka någon specifik lekplats och betygsätter bostadsområden utifrån hur bra lekplatser det finns i närheten. När förskole-valet ska göras är ofta den tillhörande lekplatsen en av de avgörande faktorerna, och när det är dags för en flytt tas ofta de omgivande lekplatserna med i beräkningen.

Hur bra lekplatsutrustningen är avgör hur populär lekplatsen blir

Vilken lekplatsutrustning som finns på lekplatsen avgör hur populär den blir och huruvida den kommer att benämnas som en bra eller dålig lekplats. En riktigt bra lekplats har en bred variation av lekplatsutrustning så att barnen kan roa sig i timmar utan att bli uttråkade. Den är också väl underhållen och säker så att föräldrarna kan slappna av medan barnen leker.

Medan en riktigt bra utformad lekplats blir som en oas dit barnfamiljer vallfärdar blir en dålig lekplats med ett smalt utbud som en öken där man i sitt inre kan se hur ökenbollar rullar fram i tystnad.

Om du har fått i uppdrag att projektera för en ny lekplats bör du alltså tänka på hur viktig lekplatsutrustningen är och kontakta ett företag som är specialiserad på att tillhandahålla och underhålla riktigt bra lekplatsutrustning.

19 Feb 2022