Vad gör en plåtslagare i Stockholm?

När det är dags för yrkesval kan det vara svårt, av många olika skäl. Är du intresserad av ett varierat arbete där du får vara en del utomhus? Då ska du utbilda dig till plåtslagare i Stockholm.

Det finns få personer som vet precis vad de vill bli när de är små. Att välja yrkesväg kan vara väldigt svårt när man fortfarande är så ung. Men en del väljer rätt och det är väl helt fantastiskt för dem. Om du vet med dig att du är en person som tycker om variation och att vara utomhus i den friska luften, samt arbeta med händerna, då kan yrket plåtslagare vara någonting för dig. Kanske du kan hoppa på en utbildning till just plåtslagare i Stockholm? Det kanske vore din grej.

Arbetsuppgifter för en plåtslagare

En plåtslagare arbetar med plåt, precis som namnet avslöjar. Inget konstigare än så. Med hjälp av diverse verktyg och maskiner så formar en plåtslagare olika typer av plåt för att få dem att se ut på ett visst sätt. Plåtslagaren får sedan montera upp denna plåt på hus och byggnader där de är tänkta att placeras. Det kan handla om plåt som ska sitta på hustak, men även plåt som fönsterbleck eller stuprör.

Man får inte vara höjdrädd om man ska ta sig an ett arbete som plåtslagare eftersom det även kan innebära höga höjder. Att gå upp på tak och montera upp säkerhetsanordningar hör också till arbetsuppgifterna för en plåtslagare

7 Sep 2021