Välj takläggare noggrant

Att jaga låga priser kan många gånger vara en god idé. Lägger man ned den tid som behövs för att jämföra priser mellan olika tjänster och produkter kommer det att vara lönsamt åtta gånger av tio. Detta är alltså något vi kan rekommendera; men vi gör det med en liten brasklapp. Vi nämnde ovan att det i åtta fall av tio kommer att löna sig och det innebär att man i två fall kommer att förlora på att jaga efter ett billigt pris.

Ett av de mest typiska områden där detta gäller är reparationer, tillbyggnader och nybyggnationer på hus och således gäller saken områden som involveras av det så kallade rot-avdraget. Då det kommer till att anlita hantverkare så gäller det nämligen uteslutande sätta kvalitet framför pris och särskilt om man bor i en stad där de facto finns en hög konkurrens inom det område där man som husägare behöver hjälp.

Vi kan här säga att du bor i Stockholm och behöver komma i kontakt med en takläggare. På vilket sätt kan det skada att du väljer en billig takläggare och agerar på samma sätt som du gör om du är i behov av exempelvis en dammsugare? Jo, det beslutet kan föra med sig väldigt stora konsekvenser. Säg att du tar in en massa offerter från flera olika takläggare i Stockholm och där du ställer dessa mot varandra och slutligen väljer den billigaste. Denne takläggare sätter igång med arbetet och då detta sedermera ska summeras så ser allting väldigt bra ut; taket ligger på plats och det skiner som aldrig förr.

Dock – och här kommer det viktiga: klarar taket vintern, klarar det en längre period av regn och – om så inte är fallet – har då den billiga kostnaden varit värt det? Nej, nej och åter nej.

Kostnaden i det här fallet kommer att sträcka sig till att även korrigera vattenskador, fuktskador och mögel på exempelvis vinden. Det billiga priset för din takläggare kommer att stå dig väldigt dyrt. Då det kommer till områden som tak, grund, elektricitet och rörmokeri så finns det inga genvägar; där måste man alltid eftersöka ren kvalitet och betala priset som exempelvis en erfaren och välrenommerad takläggare begär. Rot-avdraget gör att skillnaden inte blir så stor i slutändan – se till att använda denna generösa skattesubvention på rätt sätt.

12 Jul 2017