Vid fasadmålning i Södermanland gäller det att boka målare i god tid

Börjar det bli dags att måla om huset i Södermanland? Funderar ni på att samtidigt byta kulör? En fasadrenovering kräver en hel del planering och det gäller att också boka in målare i god tid.

En fasadrenovering är ett omfattande arbete som måste göras när färgen flagnar. Hur ofta man måste måla om fasaden beror på vilken typ av färg huset är målat med, och hur utsatt fasaden är för olika typer av väder. Står man inför en fasadrenovering och även vill byta kulör kan man i vissa fall först behöva ansöka om bygglov. Håller man sig till tidstypiska kulörer som även passar ihop med övriga hus i området brukar detta inte vara några problem. Tycker man att det är svårt att själv välja kulör kan man också fråga kommunens stadsbyggnadskontor om råd. Man kan också titta runt i det område man bor i och låta sig inspireras av hur grannarna har målat sina hus.

Tänk på att fråga målaren om det tillkommer hyra för byggnadsställning

Bästa tiden att måla om huset är under de månader då nederbörden och luftfuktigheten är som lägst. Det kan därför vara bra att boka in målare så fort som möjligt. Även om man kan använda sig av ROT-avdraget då man anlitar en målare kan det vara bra att jämföra priser genom att ta in offerter från några olika målerifirmor. Glöm inte att fråga om målaren har tillgång till byggnadsställning eller om man själv måste hyra en. Läs mer om målning på den här hemsidan: målaresödermanland.se

10 Jan 2022