Vissa minnen bör äras

Det är inte alltid man hittar det man vill ha på stora möbelaffärer. Möbler följer modet och det kanske inte är det du söker just då. Ett snickeri kan göra möbler åt dig precis som du vill ha dem.

Stora möbelkedjor erbjuder det som är modernt precis då. Letar du efter en modell och det träslag som är modernt så kan du lugnt gå och möbelshoppa. Om du istället letar efter det där retroinspirerade matbordet som du kan placera i ett hörn, ett bord som är expanderbart och i massivt trä, så är det nog svårare att hitta. Du bestämmer dig för att söka upp en butik som i över hundra år skapat vackert finsnickeri i Göteborg. Du kan rita upp hur du vill att ditt bord ska se ut, och du kan bestämma träslag, färg och mått själv. Ja, ibland lönar det sig att låta någon tillverka ett bord istället för att köpa ett färdigt.

När det är för värdefullt för att kastas

Det finns ägodelar som har ett enormt känslomässigt värde. En del av dessa värdefulla saker har gått i arv i generationer. När tiden börjar att visa sina bitmärken kan du skicka dina ärvda möbler på renovering. Detta är ett mycket bättre alternativ än att kasta möbeln bara för att den blivit gammal. Speciellt med tanke på det känslomässiga värdet. En antik möbel i gott skick blir även prismässigt mer värdefull. Hos en erfaren snickare kan möbeln återfå sin glans och fortsätta att vara en del av familjen i flera generationer till.

19 Jun 2021